Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koripihaan Nadja

Copy: Jenny k

Virallinen nimi Korpihaan Nadja                            

Säkäkorkeus 154 cm
Rotu, skp Suomenhevonen, tamma                        

Koulutustaso HeB, 100 cm
Väritys -

Hoitaja: ?                                                             

 Kasvattaja Korpihaka, Maru
Syntynyt 16.1.2011, 5v                               

Omistaja Pride Stable, exs omi.Eba (VRL-11298)

Korpihaan Nadja eli Nanna on lyhyesti kuvattuna temperamenttinen ja energinen kaveri. Tällä tammalla on varsasta lähtien ollut asenne kohdallaan ja vauhti päällä. Sillä unohtuu toisinaan vauhdin hurmassa ihmisen kuunteleminen ja välillä sitä joutuukin palauttelemaan haavemaailmasta takaisin maan pinnalle. Maasta käsin käsiteltäessä Nannan kanssa ei kyllä suuria ongelmia ole. Se ei hämmästele uusia tilanteita vaan rohkeasti uskaltautuu maastossakin muiden hevosten pelkäämien paikkojen ohi. Tässä mielessä tamma onkin oiva kilpahevonen, sillä se ei juuri mitään hätkähdä. Nanna ei myöskään karsasta kengittäjää, eläinlääkäriä eikä hierojaa.

Karsinassa Nannaa ei tarvitse sitoa kiinni jos sillä on heinää turpansa edessä, sillä muuten se saattaa alkaa pyörimään. Toinen hyvä vaihtoehto on hoitaa tamma hoitopaikalla. Hoitaessa Nanna on peruskiltti, ja kaikki toimenpiteet sujuvat hyvin. Samoin varusteiden laitto: suitset saa laitettua hyvin, eikä satulavyötä tarvitse hiki otsalla kiristää.

Ratsastaessa Nannan energisyys tuleekin esiin. Jos tammalla ei ole jatkuvaa tekemistä, se alkaa "säikkymään" esimerkiksi omaa varjoaan. Ratsastajan täytyy olla alkuverryttelyn aikana tarkkana, sillä silloin tamman huomio tulisi saada töihin. Jos homma saadaan jo alussa pelittämää, tamma usein malttaa kuunnella koko ratsastuksen ajan.
Kouluratsastukseen Nanna on perinyt isältään Nepparilta hyvät liikkeet ja nöyryyttä, mutta parhaimmillaan tamma on kyllä esteillä. Nanna hyppää hyvällä tekniikalla, mutta toisinaan sillä on tarvetta pieneen ryntäilyyn. Rauhallinen ja tasainen ratsastaja saa kuitenkin tamman rauhoittumaan ja kulkemaan tasaisesti. Nanna on maastovarma sekä yksin että ryhmässä, ja se on myös hyvä johtohevonen.
Lastatessa tammalla on tapana alkujaan pakitella, vähän kuin testatakseen, mutta jos ihminen seisoo varmana vieressä, se nousee kyllä traileriin.

   Sukutaulu


I: Neppari
YLA3
sh, 150 cm

II: AteistiIE: Rentun Ruusu
III: Aatami

IIE: Entinen Utopia

IEI: Aarne

IEE: Raija Syväsuo
E: Tiuku Helähdys
sh, 158 cm


EI: S.S. HerkkoEE: Tiukutyttö

EII: Luja-Saku

EIE: Hermiina

EEI: Tylyn Poju

EEE: Tiu'utar

Neppari on koulupuolella VaB-tasolle yltävä suomenhevosori. Tällä ruunikolla suomenhevosorilla on lukuisia tuloksia kouluratsastuksen puolelta, mutta myös este- ja valjakkokilpailuista. Tämä pippurinen 150cm korkea suomenhevosori on jalostuskäytössä. Periyttää jälkikasvuilleen hyvät liikkeensä noin kouluratsastusta ajatellen.
Tiuku Helähdys eli Tiuku on Korpihaan ensimmäinen tamma, jolla koko kasvatusshow lähti pyörimään. Tiuku on näyttävä rautias ratsusuomenhevonen. Estepuolella Tiuku on sijoittunut, koulu ei ole koskaan ollut tamman vahvimpia puolia. Nöyrä ja kiltti tamma, joka on periyttänyt varsoilleen hyvän luonteen lisäksi hyvät liikkeet ja hyppytekniikan. Tiukun vanhemmat, erityisesti S.S. Herkko olivat myös suhteellisen tunnettuja suomenhevosratsupiireissä.

 Kisakalenteri

NJ:n alaisia näyttelyitä 0.

KRJ:n alaisia sijoituksia 2, joista voittoja 1.

7.4.2012 - Apinaliiga - Helppo B - 1/49
17.6.2012 - Ballerina - Helppo B - 4/50

ERJ:n alaisia sijoituksia 2, joista voittoja 0.

7.1.2012 - Ballerina - 100cm - 9/50
23.5.2012 - Kilva JK - 90cm - 5/60

Jaoksettomia sijoituksia 0, joista voittoja 0.

14.11.2012-Kisatalli Sun-100cm- 3/11

14.11.2012-Kisatalli Sun-90cm- 2/14 !

  Valmennukset ja kuulumiset

Valmentaja: Melissa
Tänään harjoittelimme pohkeenväistöjä. Nanna ei kulkenut alkuunkaan suorassa vaan etuosa edellä jyräsi kohti uraa. Tempo ei myöskään pysynyt samana ja lennokkaista askelista ei ollut tietoakaan. Korjasimme virheet yksi kerrallaan ja sinunkin ratsastus alkoi sujua paremmin kun Nannakin kuunteli sinua. Teillä on vielä tekemistä, mutta Nannasta näki kyllä että tamma osaa jos siltä vain vaaditaan. Sinun tulee kiinnittää paremmin huomiota apuihisi, nyt ne olivat "vähän sinne päin" ja Nanna ei tiennyt miten reagoida. Loppua kohden meno näytti kuitenkin oikein kivalta.

Valmentaja: jenniina.
Lämmitellessä olit heti tiukkana Nannan kanssa - tamma näet olisi heti lähtenyt laiskottelemaan. Tiukat pohkeet, hyvä ohjastuntuma, oikea istunta. Valmennuksesta tuli lähes täydellinen. Nanna kuunteli tarkasti ohjeitasi. Suorititte tehtävät huolella ja hyvin, eikä Nanna ainakaan näyttänyt laiskottelevan. Nanna taipui hienosti askeliin - näytitte upeilta radalla!

 

©2019 Ratsastus koulu PS - suntuubi.com