Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Humun-Havu               

Copy: Jenny k


Rotu: suomenhevonen                        

Sukupuoli: ori 

Syntymäaika: 18.12.2007, 7v   

Raha summa ratsastus kisoista: 500€v

Säkäkorkeus: 169cm 

Väri: musta 

Koulutus: HeA, Re 110cm 

Kasvattaja: Penelope, Kuperkeikka  (exs omistaja)

Omistaja: Pride Stable

Luonteesta 

Humussa oli sitä jotain. Katselin Alegren myynti ilmoja ja huomasin siellä Humun & sen parhaan kaverin Varjon. No minä sitten otin heti miten yhteyttä omistajiin ja sovin tapaamisen. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Näin Humun lennokkaat liikkeet kunse pörheänä ravaili tarhassaan. Koe ratsastin sen heti. Kun Kiipesin sen selkään ajattelin että mihin hän tämä minut vielä vie. Minulla oli myös mukana ammatti taitoinen valmentaja joka suositteli tätä ehdottomasti myös ! Vaikka sukua ei ole se ei tarkoita sitä etteikö näin hieno liikkeisestä hevosesta voisi olla kilpa radoille. Niin Humu lähti minun matkaani. Kotona meillä alkoi sujua mukavasti. Hoito toimen piteet sujui jne. Ratsastaminen onnistui vaikka koulu ratsastus ei ole pojan lempi laji. Ainakun ei millään jaksaisi keskittyä koulun vääntöön. Joudun herranjestas venyttelemään pitkiä jalkojani, Paksua kaulaani. Tässä on hevonen jolta ei luonnetta puutu. Poika tekee kokeineden tunteja.

Sukutaulu
 

i, Jokelan Humu

e, Sisun Kipinä

Jälkeläiset

 

SK Humun-Riivali 

Jalostus info

Humun-Havu astuu suomen hevos ja suomen pien hevos tammoja. Satunaisesti myös toista rotua edustavaa tammaa ! Mutta harvoin ja vain pientä lisä hintaa vastaan astuu !

2013 HINNASTO:

TULEE

 

Kilpailukalenteri

Pv      Talli     Luokka   Ratsastaja   Sioitus 

20.11.2012- Kisatalli Debca- Vaativa B -Lilli-

3.11-2012- MuRa- Helppo A- Lilli-  2 SIJA !

3.11.2012- MuRa- 90-100cm- Lilli- 2 SIJA !

14.11.2012- Kisatalli Sun  - 100cm- Lilli-  9/11 0vp 

18.11.2012- Salamix - Helppo A- Lilli- 1/7  !!!

 

Päiväkirja ja valmennukset

27.11.2012

Tänään pidin Evelle tuntia Humulla. Eve saapui tallille jo aamusta auttelemaan muitten hevosten treenauksessa, Lähinnä ajen. Hetken mielijohdosta kysyin Eveltä haluaisiko hän ratsastaa Humlla oikeen kunnolla ennen este kurssia. No tottakaihan Eve halusi ja näin haimmi pojan sisään. Minä lähdin mukaan varmistamaan että kaikki sujuu ihan Ok. Kyseessä kuitenkin iso sh möhkäle joka on ori joten Eve ottaa vielä varovasti vaikka hienosti ja mielellään touhuaakin näitten kanssa ja osava nuori tyttöhänse on en sitä sano ! Ruimme yhteis voimin varustamaan oripoikaa. Humu oli oieen pörheänä ja huuteli tammoille tallista ja vähän steppasi käytävällä. Kun päästiin kentälle Humu rupesi pörimään ympyrää ja käymään vähän kierroksilla. Tänään se oli normaalia pörheämpi ja kuumempi. Hieman joutu korottamaan ääntä kun poika ei meinannut pysyä aloillaan. Kun vihdoin ja viimein saatiin tyttö kyytiin poika lähti lennokkain askelin kävelemään. Kentän laidalla oli mörköjä. Kuitenkin sanoin Evelle että kannustaa nätisti pohkeella eteen sekä puhuu sille ja silittää hieman kaulaa, Sanoo MENNÄÄN !  Aloitimme verryttelyn ravissa. Oli aivan ihana nähdä pojan kauniit lennokkaat liikket. Vauhti meinasi yltyä moneen kertaan vähän liiankin nopeaksi. Eve joutui pidättelemään aika paljon. Kun poika kuitenkin asettui mukavasti ravaamaan hyvä tempoista ravia pyysin Eveä tekemään eri laisia voltteja ja pääty ympyröitä. Eve ratsasti poikaa pyöreäksi. Hienosti poika asettui muotoon ja meni nätisti. Kuitenkin Evellä on vielä käsien kanssa ongelmia joka häiritsee aika ajoin hevosta joten aina tuo muoto ei säily. Vaihdoimme suuntaa ja teimme erillaisia tehtäviä. Lopussa Even kädet asettui mukavasti ja poika rupesi pysymään muodossa. Aloimme vähitellen siirtymään laukkaan. Laukassa poika hieman kaahotteli pää pystyssä. Pyysin Even pääty ympyrällä. Humu senkun innostu. Sanoin Evelle että tekisi pidätteitä ja kääntää sen niin pienelle ympyrälle että sen on pakko hiljentää. Vaihde muuttui heti. Eve ratsasti ensiksi pienellä ympyrällä laukassa pojan pyöreäksi. Hyvinhänse lähti sujumaan vaikka taas jouduin muistuttelemaan niistä käsistä ja jalan paikasta (: Annoimme pojan vähän huokasta. Teimme vielä lopuksi paljon siirtymisiä jne. Sitten hoidimme pojan kuntoon ja laitettiin karsinaan. 

Oli vähän astetta hurjempi päivä. Eve on kehittynyt paljon Humun kanssa mutta paljon on vielä tekemistä! Tässä kuitenkin huomenna tai ylihuomenna pidän hyppy tuntia ennen este kurssia ! 

 

 

©2019 Ratsastus koulu PS - suntuubi.com